Bli en bättre fotograf!

Fototävlas huvudsyfte är att skapa gratis och proffsiga fototävlingar för att fotografer i alla åldrar ska utvecklas, inspireras och framförallt ha roligt. Genom att delta i fototävlingar så blir man automatiskt en bättre fotograf. Deltar man i fototävlingar behöver man oftast fota efter ett angivet tema vilket betyder att man ibland tänka utanför boxen och på så sätt bli mer kreativ.

För att bli en bättre fotograf krävs det att man övar och ibland får lite bra tips på vägen. Fototävla presenterar här med tre bra tips som förhoppningsvis kommer göra dig till en bättre fotograf!


Morgonljus

Fota tidigt och sent!
Det är lätt att tro att det är bäst att fota mitt på dagen då solen lyser som mest. Men faktum är att ljuset till 99% är bättre tidigt på morgonen eller sent på kvällen – runt soluppgången eller solnedgången. Detta då ljuset oftast är mjukare och ger då inte skarpa skuggor. Under morgonen och kvällen skiftar även färgen på ljuset som solen ger vilket i många fall kan göra en bild bättre!


Analysera

Låt dig inspireras av andra!
Det är många i dagens samhälle som vill göra något unikt och lyckas själva utan hjälp. Vilket egentligen inte är fel, men våga inspireras av dem som är snäppet bättre än dig! Analysera några bilder och skriv upp vad du tycker är bra med bilderna. Nästa gång du ska fotografera, ha då dina anteckningar med dig när du fotograferar!


Kattunge

Gå ner till objektets nivå!
En hel del fotografer som precis har börjat att fotografera står oftast upp och fotar, vilket passar bra till mycket. Men om man ska fotografera något som är mindre än en själv så kan det oftast vara bra att gå ner till objektets nivå istället för att stå över det och fota. Om du t.ex. ska fota en katt blir oftast bilden bättre om du går ner till kattens nivå istället för att fota den uppifrån.


Det var tre bra tips på hur man blir en bättre fotograf! Men kom ihåg att tipsen inte alltid stämmer. Som fotograf får man lite känna efter vad man tycker passar bäst. Vill man fotografera mitt på dagen när solen lyser som starkast, gör det! Vill man fotografera ett mindre objekt ovanifrån så gör det också! Ibland kan bilden faktiskt bli bättre ifall man bryter mot de oskrivna reglerna!


Fler tips och trix kommer att komma upp här inom kort! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s