Fototävling V & Final för Fototävling IV

Finalisterna för Fototävling IV finner du under den nya tävlingen!


Fototävling V

Efter en härlig semester eller ett skönt sommarlov börjar det mesta nu igen! Rutinerna kommer tillbaka och de flesta har ett jobb eller en skola att gå tillbaka till. Efter att kanske legat stilla i en solstol eller i en pool hela lovet/semestern kan det vara skönt att röra på sig. Så temat för den femte fototävlingen här på Fototävla är Rörelse!

Det är fritt fram att tolka temat som man vill och det går bra att skicka in sina bidrag t.om. 17e September. Reglerna för tävlingen samt hur du deltar finner du här eller genom att klicka på ”Skicka in ditt bidrag” uppe i menyn.

Men innan du skickar in ditt bidrag till Fototävling V får du väldigt gärna spana in finalisterna för Fototävling IV och rösta på det bidraget du tycker förtjänar att vinna!

Första pris: Presentkort värt 200kr hos Scandinavian Photo


Finalister för Fototävling IV

Här nedan finner du finalisterna för Fototävling IV. Otroligt roligt med så många bra bidrag! Det har aldrig skickats in så många bra bidrag tidigare, vilket är otroligt roligt! Då det kom in så många bidrag har finalisterna som vanligtvis brukar vara fem ökat till tio stycken!


Jörgen Åberg, Södertälje
1. Jörgen Åberg – Södertälje

En bra bild med både suddig förgrund och bakgrund, vilket gör att vi som tittar på bilden främst fokuserar på renarna.


Rino Sperlbauer, Lund
2. Rino Sperlbauer – Lund

En bild där fotografen har kommit imponerande nära räven och fått fokus på rätt ställe vilket skapar en snygg bokeh* i bakgrunden!


Patrik Persson, Nyliden
3. Patrik Persson – Nyliden

En bild som förmedlar en dyster känsla. Detta tack vare hundens något avslappnade ögon som tittar bort från kameran. Även här ligger fokus på rätt ställe! När man fotograferar djur eller människor är det viktigt att få fokus på ögonen.


Henrik Dahlstedt Kiruna 1
4. Henrik Dahlstedt – Kiruna

En skön bild på en skön säl! Denna bilden är bra då fokusen framförallt är på ögonen samt morrhåren! Även denna bilden har bra bokeh vilket gör att vi som tittar på bilden framförallt fokuserar på sälen och inte bakgrunden. Denna bilden följer även tredjedelsregeln*.


Carah Ohlsson - Örebro
5. Carah Ohlsson – Örebro

En otroligt härlig bild med en stark känsla av familjekärlek. Även denna bilden följer tredjedelsregeln vilket våra ögon tycker är bekvämt att titta på.


Paul Mäkinen, Linköping 1
6. Paul Mäkinen – Linköping

En otroligt cool och härlig bild! Att hunden har nitar samt att bilden är svartvit ger en cool känsla. Att hunden har ett stort leende gör bilden både cool och kärleksfull. Tekniskt sett är denna bilden bra då även denna följer tredjedelsregeln samt har en fin bokeh.


Annelie Sjögren - Stockholm
7. Annelie Sjögren – Stockholm

Fantastiskt bild som förmodligen är fotad under golden hour. Det vill säga antingen under soluppgången eller solnedgången när ljuset är orange.


Jolene Thieme - Stockholm 2
8. Jolene Thieme – Stockholm

En väldigt bra komponerad bild med blad i förgrunden som omringar och nästan ramar in fjärilen. Hela bilden fylls upp av något intressant, antingen löv eller fjärilen, vilket är ett stort plus!


Ulf Ekström Ljungby 2
9. Ulf Ekström – Ljungby

En bild där känslan står i främsta fokus! En bild som förmedlar en stark känsla av vänskap och kärlek mellan en hund och en katt, vilket inte hör till vanligheten.


Sophie Åkerlund - Fors 1
10. Sophie Åkerlund – Fors

En otroligt fin och genomtänkt bild med bra ljus! Det märks att fotografen har tänkt till lite extra när denna bilden togs då modellen samt hästen är placerade efter tredjedelsreglen.


Klicka här för att rösta!

Då det blir problem med röstningen via mobiler så ber jag dig att klicka här ovan!

De röster som tidigare har skickats in är såklart fortfarande kvar!


Juryns beslut går ej att överklaga.


* Bokeh är ”suddigheten” man får bakom ett objekt när man fotar med ett lågt bländartal vilket är bra om man vill skapa en fin bakgrund samt föra tittarens fokus till objektet.

* Tredjedelsregeln är en regel som de flesta fotografer använder sig av när de fotograferar. Regeln går ut på att man som fotograf drar två vågräta sträck och två lodräta sträck, vilket skapar fyra kors i bilden. De objekt som man anser är viktiga i bilden försöker man då placera där linjerna möts eller längs en hel linje.

Annonser

2 reaktioner till “Fototävling V & Final för Fototävling IV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s