Vinnare av Fototävling IV – Djur

Henke1Jag heter Henke Dahlstedt och är 24 år, jag är född i Stockholm men har bott i Sundsvall sedan jag var 8 till 20 och för närvarande bor jag i Kiruna sedan 4 år tillbaka.

Min foto karriär började lite grovt vid ca 13-14 års ålder då jag fick min första kamera av min pappa på födelsedagen, det blev använd några få ggr bara innan den åkte i backen och blev förstörd. Jag köpte min första kamera för egna pengar när jag var 18-19 och det var då jag började lite mer seriöst att fota lite allt möjligt bl.a. hästar.

Det jag tycker är roligast att fota är djur för det är så naturligt och blir som det blir.

Det jag fotar mest är natur/landskap då jag är ute mycket i naturen efter natur fotar jag mest sport som surf, skidor, snowboard men jag gillar bäst att fota människor och helst när jag reser. Det jag ska fota mer i vinter är norrsken.  

Bilden på Sälen är tagen en tidig morgon på Island. Vi vaknade upp i våran camper van på södra Island och jag såg att det drivit in nya isblock mot stranden under natten och bestämde mig för att fota ett isblock.

När jag var på väg ner med ögonen fokuserade på isblocket så upptäcker jag något som rör sig alldeles framför mig så jag stannar direkt och ser en fin liten säl unge ca 40cm från mina fötter som kollar på mig som ungefär ”vad håller du på med!?” Jag mumlade något i stil med ”oj!” Och vände direkt för att ge den utrymme och då tog jag bilden 🙂 

Senare fick jag veta att den låg där och väntade på mamma som var ute i havet och letade mat. 

Min Instagram: @hddahlstedt

 

Annonser

2 reaktioner till “Vinnare av Fototävling IV – Djur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s